Cum alegi culoarea potrivita pentru acoperis

Un acoperis trebuie sa fie elegant, cu un aspect care sa rezoneze cu intreaga constructie, indiferent ca este vorba despre o cladire veche, o locuinta moderna, sau o casa de vacanta.

Culoarea peretilor exteriori este foarte importanta in alegerea acoperisului.

Arhitectura si structura casei te pot ajuta foarte mult in momentul in care alegi nuanta acoperisului.
Atunci cand trebuie sa construiesti acoperisul casei, solutiile sunt destul de numeroase dar trebuie sa tinem cont de mai multi factori cum ar fi: locul in care se afla constructia, temperaturile si precipitatiile din timpul anului, gradul de izolare, etc.
Culoarea tiglei metalice de pe acoperis ar trebui aleasa in fuctie de culorile peretilor exteriori, caramizi sau lemn, depinde din ce este construita casa.
Pentru o constructie cu peretii exteriori de culoare alba se pot folosi tigle gri inchis sau negre, si astfel casa va capata un aspect mai traditional.
Tiglele de culoare maro sau crem inchis se potrivesc foarte bine la constructiile cafenii sau crem.

Avantaje tigla metalica

Cea mai importanta parte a unei locuinte este acoperisul. In momentul in care vine timpul sa iti schimbi acoperisul casei, tigla metalica este una dintre cele mai bune optiuni. Acest tip de invelis al casei este fabricat din otel zincat la cald si protejata pe ambele fete impotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajuta si la mentinerea in timp a culorii.

Tigla metalica este ideala pentru casele care au o linie plana sau abrupta a acoperisului si ofera durabilitate care este greu de egalat.
La alegerea dintre tigla metalica si alte tipuri de acoperis, trebuie luat in calcul caracteristicile fiecarui model.

Principalele avantaje ale tiglei metalice:

  • greutatea foarte scazuta,
  • rezistenta indelungata ce poate depasi 50 de ani,
  • aspectul placut,
  • varietatea mare de culori,
  • este usor de montat.